Hvad er akupunktur?

Akupunktur er en 4000 år gammel og anerkendt behandlingsform. Akupunktur er vejen til bedre livskvalitet, og har gennem mange tusinde år vist flotte resultater som helbredelsesmetode eller til lindring af en lang række lidelser.

Filosofien bag akupunktur er, at man behandler hele patienten, og derved genopretter balancen i hele kroppen.

Da alle lidelser, i den traditionelle kinesiske akupunktur, betragtes som en ubalance af energi, kan behandling med akupunktur gavne stort set alle ubalancer,

Formålet med behandlingen er ikke kun at afhjælpe eller lindre dine symptomer, men at finde og behandle den dybereliggende årsag, så du måske helt slipper for at opleve dem igen.

I 2003 udarbejdede Verdenssundhedsorganisationen, WHO, en liste over alle de lidelser, hvor akupunktur kan gavne. Se den her.

Skånsom behandling

Ideen bag akupunktur er, at kroppen har nogle punkter, der kan påvirkes ved behandling. Punkterne ligger på specifikke energibaner i kroppen.

Ved behandling med akupunktur styrer man således kroppens energistrømme. Man bruger tynde nåle under behandlingen, der stikkes ind i huden, eller man kan vælge at bruge laser på området – nålene er så tynde,, at der i langt de fleste tilfælde ikke er ubehag ved behandlingen.

Akupunktur er en sygdoms- og smertebehandling ved indføring af tynde nåle i bestemte punkter på kroppen. Akupunktur stimulerer punkterne på kroppens meridianer (interne forbindelser), så energien flyder jævnt gennem kroppens væv og organer, og livsenergien “qi” genoprettes.
Den kinesiske lægevidenskab går mere end 4000 år tilbage. Der er i Kina fundet sikre tegn på, at man kendte akupunkturpunkterne 2000 år før vor tidsregning.

Herefter begyndte en lang række videnskabelige undersøgelser, som beviste at akupunkturpunkterne rent faktisk eksisterer, idet huden over dem har en anden elektrisk modstand end den omkringliggende hud.
Akupunkturen er derfor i dag genstand for en stigende interesse, der for snart 30 år siden var utænkelig i medicinske fagkredse. Gennem tiden er millioner af patienter verden over blevet overbevist om akupunkturens fantastiske effekt på en lang række lidelser.
Akupunkturens filosofiske lære baseres på, at der er vekselspillet mellem de to modsatte principper, YIN & YANG, der styrer universet og mennesket. Så længe de to faktorer er i balance, er mennesket sundt.

WHO anbefaler akupunktur

Akupunkturen har gennem mange tusinde år vist flotte resultater ved en lang række sygdomme, men anerkendtes i vesten først for alvor i 1979, idet WHO (Verdenssundhedsorganisationen) officielt erklærede akupunktur velegnet som helbredelsesmetode til en lang række sygdomme.

Hvad kan akupunktur?

Ryglidelser – Spændinger i nakke og skuldre – Hovedpine – Gigt – Migræne – Hedeture/overgangsalderen – Hormonelle problemer- Urinvejsproblemer – Blærebetændelse – Fordøjelsesproblemer – Mave-tarm sygdomme – Bihulebetændelse – Astma – Allergi – Øjenlidelser, herunder øjenforkalkning – Menstruationssmerter
En akupunktør bliver konsulteret af mange mennesker med mange forskelligartede symptomer. Det kan for eksempel være smerter, sportsskader, høfeber, astma, migræne, højt blodtryk, og mange andre tilstande.
WHO (Verdenssundhedsorganisationen under FN) har udarbejdet en liste over lidelser, hvor akupunkturen er velegnet. Heraf kan blandt andet nævnes:
• Alle former for smerte
• Gigtsygdomme i led og muskler
• Hovedpine/migræne
• Rygsmerter
• Frossen skulder
• Tennisalbue
• Menstruationsproblemer
• Mave- /tarmlidelser
• Bihulebetændelse
• Højt blodtryk
• Eksem
• Kredsløbsproblemer
• Lidelser i sanseorganer
• Immunsygdomme
• Hormonelle forstyrrelser
Selvom mange års forskning og praktisk erfaring har vist, at akupunktur effektivt kan hjælpe mod disse lidelser, gør det meget mere end blot at lindre symptomerne.
Filosofien bag akupunktur er at man behandler hele patienten, og derved genopretter balancen i hele kroppen.
Da alle lidelser, i den traditionelle kinesiske akupunktur, betragtes som en ubalance af energi, kan behandling med akupunktur gavne stort set alle ubalancer. Formålet med behandlingen er ikke kun at afhjælpe eller lindre dine symptomer, men at finde og behandle den dybereliggende årsag, så du måske helt slipper for at opleve dem igen.

Har du lyst til at prøve akupunktur? Så er du altid velkommen til at kontakte mig for en konsultation og behandling.